Efterforskning Nykvarn

Strax efter kl.08 i morse inkom ett larm om en försvunnen man född tidigt 40-tal. SAR Sweden resurser svarade med hundpatruller samt off-road MC. Från att ha varit försvunnen sen onsdagskvällen med regn samt låg temperatur under natten så är det extra bråttom att finna personen. Sökområdet består av en blandning av skog och mindre skogsvägar. Mot sen eftermiddag observerar en av SAR Swedens MC-förare fotspår som skiljer sig från vanliga skoavtryck. En av Polisens hundpatruller blir omdirigerade till platsen för att påbörja ett spårsök längst stigen. Utan resultat återvänder hundföraren tillbaka mot sin bil när hunden helt plötsligt får luftburen vittring. Det bär av ett 40-tal meter in i skogen där den eftersökta mannen återfinns nedkyld och blöt men vid medvetande. Ett lyckligt slut på denna efterforskningen som annars kunnat sluta i en tragedi om det inte varit för en observant MC-resurs från SAR Sweden och polishundens oslagbara nos. 

 

 

Nykvarn maskerad.jpg