Efterforskning Nykvarn

Strax efter kl.08 i morse inkom ett larm om en försvunnen man född tidigt 40-tal. SAR Sweden resurser svarade med hundpatruller samt off-road MC. Från att ha varit försvunnen sen onsdagskvällen med regn samt låg temperatur under natten så är det extra bråttom att finna personen. Sökområdet består av en blandning av skog och mindre skogsvägar. Mot sen eftermiddag observerar en av SAR Swedens MC-förare fotspår som skiljer sig från vanliga skoavtryck. En av Polisens hundpatruller blir omdirigerade till platsen för att påbörja ett spårsök längst stigen. Utan resultat återvänder hundföraren tillbaka mot sin bil när hunden helt plötsligt får luftburen vittring. Det bär av ett 40-tal meter in i skogen där den eftersökta mannen återfinns nedkyld och blöt men vid medvetande. Ett lyckligt slut på denna efterforskningen som annars kunnat sluta i en tragedi om det inte varit för en observant MC-resurs från SAR Sweden och polishundens oslagbara nos. 

 

 

Nykvarn maskerad.jpg

Efterforskning Sorunda

Vid 12-tiden idag inkom ett larm om att en äldre kvinna med demens är försvunnen. Anhöriga har inte hört av henne på några dagar och är oroliga. SAR Sweden ansluter under dagen med hundpatruller, ATV och MC samt koordinatorer för att biträda polisen. Eftersöket pågår några timmar efter midnatt med ett avbrott för att sedan återupptas under nästkommande morgon. Insatsen avslutas under förmiddagen på torsdagen efter att kvinnan påträffats avliden. 

Sorunda 2017.12.20.jpg

SAR Sweden under Polishund SM 2017

I helgen 9-10 september hjälpte vi till under Polishund-SM som arrangerades på Rosersbergs Slott.
Medlemmar från oss stod i tältet och berättade om vårat arbete för alla förbipasserande besökare. Det var en mycket lyckad helg med många nya ansikten men även många bekanta. Vi vill passa på att tacka våra sponsorer som försett oss med utrustning och materiel. Stort tack till ViTri Medical och Lighttrade. 

Även ett stort tack till Stockholmpolisens tjänstehundsklubb för inbjudan och för ett väl utfört program både vad gäller planering och genomförande!
 

2017_Polishunds_sm.jpg
20170910_104624.jpg
20170910_104733.jpg
20170910_161140.jpg