SAR Sweden under Polishund SM 2017

I helgen 9-10 september hjälpte vi till under Polishund-SM som arrangerades på Rosersbergs Slott.
Medlemmar från oss stod i tältet och berättade om vårat arbete för alla förbipasserande besökare. Det var en mycket lyckad helg med många nya ansikten men även många bekanta. Vi vill passa på att tacka våra sponsorer som försett oss med utrustning och materiel. Stort tack till ViTri Medical och Lighttrade. 

Även ett stort tack till Stockholmpolisens tjänstehundsklubb för inbjudan och för ett väl utfört program både vad gäller planering och genomförande!
 

2017_Polishunds_sm.jpg
20170910_104624.jpg
20170910_104733.jpg
20170910_161140.jpg

Efterforskning Järna

Klockan 15:30 inkommer larm om två separata efterforskningar inom samma område. En av de eftersökta återfinns kort efter försvinnandet medan den andra fortfarande är försvunnen. Våra resurser fortsätter att anlända till brytpunkten och hinner bli tilldelade sektorer att söka av. Över radion hör vi att en observant medborgare känt igen den eftersökta och kontaktat polisen som åker för att identifiera denna. Det hela slutar under omständigheterna bra och våra resurser kan återvända hemåt. 

Efterforskning Norsborg

En man född på 30-talet är försvunnen och behöver omgående hittas. 
Polisen har beslutat om att inleda räddningstjänst och begär in extra resursstöd från SAR Sweden och hemvärnet.  
Vi ansluter med 17 resurser till den s.k. brytpunkten där samtliga inblandade samlas och utgår ifrån. 
Insatsen får ett under omständigheterna gott slut efter att resurser från SAR Swedens fordonsgrupp finner den saknade mannen vid liv. Han förs med ambulans till sjukhus för vidare vård. 
 

Norsborg 12 juli 2017