Efterforskning Norrtälje

Vid 03:30 inkommer larm om en försvunnen tonårspojke i Norrtäljetrakten. Under natten har vädret försämrats med regn och kalla vindar. Kombinationen av detta väder gör att risken för nedkylning ökar dramatiskt. SAR Swedens resurser jobbar trotts vädret under några timmar innan pojken återfinns, kall men välbehållen. Insatsen avslutas runt 08-tiden.

SARS_2016_00646_1.jpg

Arkivbild

Efterforskning Norrtälje

Under tidig lördagskväll inkommer larm om en försvunnen kvinna med demenssjukdom. SAR Sweden svarar upp med ett tiotal resurser som trotts intensiv värme jobbar långt in på morgontimmarna. Insatsen fortsätter under söndagen och avslutas först sent måndag kväll då personen återfinns vid liv. Under dessa dagar har vi ett 30-tal resurser på plats däribland, Hundpatruller, MC, ATV, Drönare med värmekamera och Koordinatorer. 

 

Norrtälje_20180610.jpg

Efterforskning Nykvarn

Strax efter kl.08 i morse inkom ett larm om en försvunnen man född tidigt 40-tal. SAR Sweden resurser svarade med hundpatruller samt off-road MC. Från att ha varit försvunnen sen onsdagskvällen med regn samt låg temperatur under natten så är det extra bråttom att finna personen. Sökområdet består av en blandning av skog och mindre skogsvägar. Mot sen eftermiddag observerar en av SAR Swedens MC-förare fotspår som skiljer sig från vanliga skoavtryck. En av Polisens hundpatruller blir omdirigerade till platsen för att påbörja ett spårsök längst stigen. Utan resultat återvänder hundföraren tillbaka mot sin bil när hunden helt plötsligt får luftburen vittring. Det bär av ett 40-tal meter in i skogen där den eftersökta mannen återfinns nedkyld och blöt men vid medvetande. Ett lyckligt slut på denna efterforskningen som annars kunnat sluta i en tragedi om det inte varit för en observant MC-resurs från SAR Sweden och polishundens oslagbara nos. 

 

 

Nykvarn maskerad.jpg

Efterforskning Sorunda

Vid 12-tiden idag inkom ett larm om att en äldre kvinna med demens är försvunnen. Anhöriga har inte hört av henne på några dagar och är oroliga. SAR Sweden ansluter under dagen med hundpatruller, ATV och MC samt koordinatorer för att biträda polisen. Eftersöket pågår några timmar efter midnatt med ett avbrott för att sedan återupptas under nästkommande morgon. Insatsen avslutas under förmiddagen på torsdagen efter att kvinnan påträffats avliden. 

Sorunda 2017.12.20.jpg